Panjoel @ Olympia

Heel het voorjaar hebben we rustig aan gedaan met de etentjes, maar nu in de voorzomer vliegen de avonden ons om de oren. Nog geen maand nadat we in Boxtel hebben gezeten is het al tijd voor het volgende etentje. En we hebben het er vaak over gehad. Niet elk etentje hoeft luxe en duur te zijn. We zijn nog steeds mannen van het volk en eens per jaar schiet er wel een etentje doorheen waarbij we terug gaan naar het onze roots. Rik is vandaag aan de beurt om te reserveren en hij heeft een heerlijk restaurant in Best uitgekozen. Eentje waar we allen al vaker zijn geweest en waar we weten dat we waar gaan krijgen voor ons geld.

Maar voordat we gaan eten is het natuurlijk belangrijk dat we bij gaan komen met een aantal biertjes. We hebben dan ook midden in het dorp afgesproken om ons alvast vol te laten lopen met speciaal bier. We dachten allen dat de avond in Boxtel al warm was. Maar gelukkig is het vanavond helemaal warm. Het gaat dus een broeierige avond worden. Dat laat ons niet tegen houden. Wie zich ook niet heeft laten tegen houden is Tim. Pas vader geworden en toch de reis gemaakt naar Best. Allen zijn we een beetje verbaast als hij er opeens staat. Maar we vinden het alleen maar leuk om onze grote oude reus weer te zien. Al snel komen tijdens het bier drinken allerlei smeuïge verhalen voorbij over moederkoek, slapeloze nachten en de struggle wat kinderen zijn. Dion doet gelukkig nog een duit in het zakje, want deze paarden vader heeft de afgelopen weken ook genoeg mee gemaakt. We zijn zo druk aan het praten dat we helemaal niet doorhebben dat het al tijd is om naar het restaurant te lopen.Tijdens de looptocht komen we er achter dat we Nick missen, hij heeft zich netjes afgemeld. Maar we lopen meteen tegen het probleem aan dat er vandaag dus weer erg weinig hoogstaande foto's genomen gaan worden.

Rik gaat ons vandaag meenemen naar een stukje ouderwets jeugdsentiment in Best. We gaan vandaag uit eten bij de Griek in Best. Er zijn maar weinigen die weten hoe dit restaurant nou echt heet, maar we gaan dus naar Olympia in Best. Direct bij binnenkomst worden we heerlijk gastvrij welkom geheten, alsof we in een warm bad zakken. Helaas staat dit ook wel een beetje symbool voor de avond. We worden achterin Olympia neergezet en aangezien het buiten ondertussen ruim 30 graden is, is het achterin Olympia nog wat warmer. Terwijl we plaats nemen op de kunstleren stoeltjes besteld Mike al direct 3 karaffen met wijn. Niet veel later komt het dienblad met Ouzo onze kant op om ons welkom te heten bij de Griek. Want zo hoort het!!

Naast de Ouzo volgen er direct een aantal karaffen met wijn. De keuze is hier niet erg ingewikkeld of rode wijn of witte wijn. We gaan dus vandaag massaal aan de witte wijn!! We besluiten samen al snel om als voorgerecht een flinke schaal te bestellen met alles erop en eraan. Sander begint al weer antipasta te schreeuwen, maar helaas voor hem heeft hij deze keer geen gelijk. Want bij de Griek heet het gewoon een grote schaal met vanalles erop. Tim moet toch een beetje moeilijk doen en net even een afwijkend voorgerecht bestellen. Al snel heeft hij spijt want hij wil de hele tijd van onze schaal iets pakken. Dion laat vrij duidelijk weten dat hij nu maar pech heeft en het bij zijn calamares moet houden. De temperaturen zijn alleen maar opgelopen en iedereen zit wat te wiebelen op zijn stoel om enigszins frisse lucht te vangen en niet vast te plakken aan de stoeltjes.

We blijven maar karaffen met wijn bestellen en al snel wordt er toch even vermeld aan ons dat er maar een beperkt aantal karaffen beschikbaar zijn dus dat we eerst alles moeten opmaken voordat we nieuwe kunnen krijgen. Dit laten we ons niet snel zeggen en er worden gelijk een aantal glazen tegen de mond gezet en weer volgezet. Met dit weer moeten we blijven hydrateren.

Erg creatief zijn we vandaag niet en het hoofdgerecht bestaat ook uit een flinke schaal met alles erop en eraan. Dat samen met een aantal karaffen met wijn. Olympia is momenteel al helemaal verlaten en de eigenaar is al een aantal keren langs geweest om te kijken of we nog tevreden zijn. Hij ziet direct dat we aan het genieten zijn van het eten en de wijn. Mike komt hem even tegen op de wc en er wordt direct een fantastisch gesprek aan geknoopt. Alle wensen worden direct voor ons voldaan dus daar mogen we niet over klagen. Waar we langzaam wel over beginnen te klagen is dat het toch wel erg warm is. Buiten begint het al langzaam af te koelen, binnen blijft doordat wij aanwezig de temperatuur alleen maar oplopen. Als we zelfs merken dat het keukenpersoneel niet meer aanwezig is maar buiten een frisse neus aan het halen is beginnen we ons wel zorgen te maken. De wijn blijft maar komen maar verdampt voor de ogen van de serveerster. Dit blijft Mike er niet van weerhouden om telkens weer opnieuw te bestellen.

Na enige tijd komen we er toch wel echt achter dat we de laatste over zijn. Voor ons wordt het ook wel tijd om te gaan. Tijdens het betalen maakt Rik wel even duidelijk aan al het aanwezige personeel dat we de laatste zijn. Het wordt een flink aantal keer herhaald om geluidsniveau Rik. En dan weten we zeker wel dat iedereen het in de omgeving van Best het heeft gehoord.

Terwijl we naar buiten lopen worden we overvallen door een heerlijk fris windje. Voor ons de reden genoeg om nog niet naar huis te gaan maar om toch nog maar wat speciaal biertjes te gaan drinken. Voor de kersverse vader Tim is het wel echt tijd en hij gaat weer terug. De rest zit al snel weer terug op het enige terras van Best. Nu de zon onder is, is het eindelijk wat frisser geworden en na de Griekse sauna is dit voor ons allen eigenlijk wel heerlijk. En dit frisse heerlijke windje is exact wat het vandaag was. Het eten hoeft niet altijd luxe en duur te zijn, zolang wij als tafelgenootschap maar samen zijn is het goed. Zelfs het eten bij de griek in Best is gewoon goed.